Wróć na początek strony
Przejdź do wyszukiwarki
Przejdź do treści głównej
Przejdź do danych kontaktowych
Przejdź do menu górnego
Przejdź do menu lewego
Przejdź do menu dolnego
Przejdź do menu bocznego
Przejdź do mapy serwisu
Foto 1
Foto 7
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 8
Foto 9

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum
Poleć stronę

Zapraszam do obejrzenia strony „Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 - Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020” 

Zabezpieczenie przed robotami. Przepisz co drugi znak, zaczynając od pierwszego.

Pola oznaczone * są wymagane.

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

Aktualności

2018-08-16

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Skórczu informuje, że do dnia 31 sierpnia 2018 r. odbywać się będzie kwalifikacja beneficjentów z terenu Miasta Skórcz do odbioru żywności dla osób najbardziej potrzebujących w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym - Podprogram 2018.

Osoby znajdujące się w trudnej sytuacji życiowej spełniający kryteria dochodowe, tj. netto 1 268,00 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 1 028,00 zł netto dla osoby w rodzinie.

Zainteresowani mogą składać w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej do dnia 31 sierpnia 2018 r. oświadczenia osoby ubiegającej się o pomoc żywnościową (wg zał. nr 5 do wytycznych Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej dotyczące realizacji POPŻ 2015-2020 Program 2018), wraz z dokumentami potwierdzającymi wysokość osiąganych dochodów netto przez wszystkich członków rodziny prowadzących wspólne gospodarstwo domowe zgodnie z ustawą o pomocy społecznej za m –c lipiec 2018 r., tj. odcinki z emerytury, renty, zaświadczenie o wynagrodzeniu netto z zakładu pracy, oświadczenia o dochodach z prac dorywczych, nakaz podatkowy za 2018 r, zaświadczenie o wysokości wypłaconych zasiłków chorobowych, itp. Po weryfikacji złożonych dokumentów, OPS wyda skierowania do otrzymania pomocy żywnościowej zakwalifikowanym osobom, będące podstawą do otrzymania żywności.

admin
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.